Egy nyári kánikulai napon egyszer csak beállított Ica barátnőm és hozott nekem egy-egy üveg növényi joghurtot és kefirt.
– Ez babból van, ez meg kölesből, kóstold csak meg! – mondta.
Én meg csak néztem, kicsit vonakodva, mert bevallom a zabtejen kívül nem szeretek semmilyen más növényi tejterméket.
Nem szoktam sem szója, sem kókuszjoghurtot venni – végre valami ami drága és én hál Istennek nem is szeretem…

növényi probiotikum

növényi probiotikum

Aznap csak betettem az üvegeket a hűtőbe – bizalmatlan voltam, nem kóstoltam meg.
Másnap amikor hazaértem, tikkadtan, éhesen, mégiscsak kivettem őket a hűtőből és megkóstoltam.

Meglepetésemre az íze tényleg olyan volt, mint egy joghurtnak vagy kefirnek, jó hidegen bélelte ki és nyugtatta meg a gyomromat, már éhes sem voltam és éreztem, hogy ez most jót tesz nekem.

Ica még párszor hozott, volt, hogy gyümölcsöset is és én annyira megszerettem, hogy karácsonyra vettem egy elektromos kuktát, amin van joghurt készítő program.

A kefir alacsonyabb hőmérsékleten is kefir lesz, de a joghurtnak kell a 12 órányi 40 fok.

Higgyétek el nagyon egyszerű elkészíteni, finom és egészséges.
Én többnyire fehérbabból, kesudióból készítem, így a rostbevitel, a fehérje és a probiotikum is megoldott.

A héten feltettem az étlapra, rendelhetitek is, de valamennyi tejfölös ételbe is kerül, így nektek is jut a jóból. 😉

A hozzávaló kultúrákat a Panni Sajttól rendeltem.