A weboldalunkat olvasva, kiderül számotokra, hogy az egészséges, minőségi alapanyagok mennyire fontosak a Vegani Konyhán.

Kifejtük, mit miért használunk a konyhán vegán ételeink elkészítéséhez..

A sokoldalú köles

Miért használunk gyakran kölest?köles

  • A köles az egyik legtisztább és legsokoldalúbb gabonánk. Igazi gyomorbarát étel, mely túl azon, hogy gluténmentes, lúgosító és probiotikus hatású, számtalan egyéb jótékony tulajdonsággal is rendelkezik.
  • Lúgosító hatása által támogatja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így fontos szerepe van a daganatos betegségek elleni védelemben.
  • Probiotikus hatása támogatja az immunrendszert
  • Kiváló antioxidáns forrás, így véd a szabad gyökök károsító hatása ellen.
  • A köles jótékonyan befolyásolja a koleszterin háztartást és igen magas kálium tartalma miatt csökkenti a magas vérnyomást, védi a szívet és az érrendszert.
  • A kálium mellett a magnézium és vas tartalma is jelentős és B vitaminokban esszenciális aminosavakban is gazdag.
  • Tisztító, salaktalanító hatású, emésztése könnyű, fogyókúrázóknak is ideális, hiszen alacsony a kalória- és a magas a rost és fehérjetartalma.

A Vegani Konyhán gyakran használunk kölest. Talán észre sem veszitek, pedig túl a köreten, a fasírtokon, készítünk belőle sajtot és túrót is.

Válasszátok a köleses ételeket gyakran, mert nagyon egészséges!

köles gombóc köles fasírt répás kölesfasírt

Nem spórolunk, sem az alapanyaggal, sem az energiával! Mindenbe a maximumot tesszük, mert fontos, hogy amit esztek egészséges, finom és különleges legyen!