A weboldalunkat olvasva, kiderül számotokra, hogy az egészséges, minőségi alapanyagok mennyire fontosak a Vegani Konyhán.
Kifejtük, mit miért használunk a konyhán vegán ételeink elkészítéséhez..
A sokoldalú köles
Miért használunk gyakran kölest?
- A köles az egyik legtisztább és legsokoldalúbb gabonánk. Igazi gyomorbarát étel, mely túl azon, hogy gluténmentes, lúgosító és probiotikus hatású, számtalan egyéb jótékony tulajdonsággal is rendelkezik.
- Lúgosító hatása által támogatja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így fontos szerepe van a daganatos betegségek elleni védelemben.
- Probiotikus hatása támogatja az immunrendszert
- Kiváló antioxidáns forrás, így véd a szabad gyökök károsító hatása ellen.
- A köles jótékonyan befolyásolja a koleszterin háztartást és igen magas kálium tartalma miatt csökkenti a magas vérnyomást, védi a szívet és az érrendszert.
- A kálium mellett a magnézium és vas tartalma is jelentős és B vitaminokban esszenciális aminosavakban is gazdag.
- Tisztító, salaktalanító hatású, emésztése könnyű, fogyókúrázóknak is ideális, hiszen alacsony a kalória- és a magas a rost és fehérjetartalma.
A Vegani Konyhán gyakran használunk kölest. Talán észre sem veszitek, pedig túl a köreten, a fasírtokon, készítünk belőle sajtot és túrót is.
Válasszátok a köleses ételeket gyakran, mert nagyon egészséges!
Nem spórolunk, sem az alapanyaggal, sem az energiával! Mindenbe a maximumot tesszük, mert fontos, hogy amit esztek egészséges, finom és különleges legyen!