A Vegani Konyhán használt alapanyagok közül az egyik legegészségesebb zöldség a cékla.

  • Vitamin és ásványi anyag tartalma, valamint szervezetünkre gyakorolt számos pozitív hatása miatt igazi „superfood”.
  • A-, B-, C-vitamin-tartalma miatt rendkívül jó immunerősítő, bővelkedik antioxidánsokban és mint a legtöbb intenzív színű zöldség vagy gyümölcs a cékla pigmentje gátolja a daganatos sejtek kialakulását.
  • Tartalmaz pantoténsavat, likopint, biotint, szilíciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, kalciumot, cinket, rezet, továbbá mangánt és vasat és folsavat. Ugye mennyi mindent?
  • Magas a vas és a folsav tartalma, ami jótékony hatással van a vérképzésre és szervezetünk oxigénellátására.
  • Várandós anyáknak ugyancsak ajánlott a fogyasztása, mert a folsav elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez.
  • Lúgosító és méregtelenítő tulajdonsága közismert, de az emésztés segítője is.
  • Rostjai révén kipucolja a bélrendszerben lerakódott salakanyagokat, remek májtisztító, kedvező az epeműködésre és támogatja a vesét.
  • Fogyókúrához is klassz, mert alacsony a kalória tartalma és mégis laktató, ráadásul remek zsírégető hatása is van.

Fentieken kívül a cékla, vérnyomás és gyulladáscsökkentő. Kevesen tudják, de még a bőrünk is szebb és egészségesebb lesz.

Cékla a Vegani Konyha kínálatában

grenadírmars céklával

Egy szó, mint száz, nagyon egészséges, ezért gyakran készítjük nektek!

Legtöbben csak savanyúságként fogyasztják, de nálunk, grillezve, köretnek, vagy salátába, nyersen vagy főzve, turmixba is előfordul.

Válasszátok és szeressétek a céklás ételeket!