A Vegani Konyhán a polcon mindig van egy nagy üveg lenmag és lenmag őrlemény, ami nem véletlen, hiszen nap mint kerül az ételekbe.

Hogy miért szeretjük oly gyakran használni a lenmagot?vadas lenmaggal

  • Mert a lenmagnak magas a fehérjetartalma, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
  • Az Omega-3 zsírsav tartalma egyensúlyban tartja a vérzsírszintet, csökkenti a koleszterint, erősíti az érrendszert, támogatja a szívünk egészségét és vérnyomáscsökkentő.
  • csökkenti a vércukrot és a vér inzulintartalmát
  • E vitamin tartalmánál fogva szépíti a bőrt
  • csökkenti a menopauzás tüneteket
  • tisztítja a májat és az emésztőrendszert
  • és még a fogyókúrára is támogatólag hat.

Igazi superfood és még gluténmentes is.

Szívesen használjuk fasírtokba, töltelékekbe, szendvicskrémekbe, levesbetétként, mert nekünk nemcsak a vegánság fontos, de az egészség is.

Még a vadas zsemlegombócot is lenmaggal készítjük!