A Vegani Konyhán a polcon mindig van egy nagy üveg lenmag és lenmag őrlemény, ami nem véletlen, hiszen nap mint kerül az ételekbe.
Hogy miért szeretjük oly gyakran használni a lenmagot?
- Mert a lenmagnak magas a fehérjetartalma, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
- Az Omega-3 zsírsav tartalma egyensúlyban tartja a vérzsírszintet, csökkenti a koleszterint, erősíti az érrendszert, támogatja a szívünk egészségét és vérnyomáscsökkentő.
- csökkenti a vércukrot és a vér inzulintartalmát
- E vitamin tartalmánál fogva szépíti a bőrt
- csökkenti a menopauzás tüneteket
- tisztítja a májat és az emésztőrendszert
- és még a fogyókúrára is támogatólag hat.
Igazi superfood és még gluténmentes is.
Szívesen használjuk fasírtokba, töltelékekbe, szendvicskrémekbe, levesbetétként, mert nekünk nemcsak a vegánság fontos, de az egészség is.
Még a vadas zsemlegombócot is lenmaggal készítjük!