Vegán ételrendelés és házhoz szállítás

Kedves vegán barátom!

 

Víg Anikó vagyok, a Vegani Konyha megálmodója, tulajdonosa és szakácsnője.

Köszönöm, hogy hirdetésünkre kattintottál!

Ismerd meg vegán konyhánkat és rendelj ebédet tőlünk!

Vegán, cukor- és gluténmentes ételek, frissen, szeretettel készítve.

Személyesen garantálom, hogy nem fogsz csalódni prémium vegán ételeinkben.

Vegán étel házhozszállítás a XVI. kerületben és Csömörön.

 

Víg Anikó
Miért minket válassz?

Miért válassz minket?

Akár egészségügyi, etikai vagy környezetvédelmi szempontok vezettek oldalunkra, esetleg érzékeny vagy tejre, tojásra, gluténra vagy netán foglalkoztat az egészséges táplálkozás gondolata, nálunk jó helyen jársz.
Szuper alapanyagok

Szuper alapanyagok

Alapanyagainkat megbízható forrásból szerezzük be – lehetőség szerint hazai termelőtől – és nem tartalmaznak tartósítószert, adalékanyagot, ízfokozót és mesterséges színezékeket.
Családias konyha

Családias konyha

Nem törekszünk nagyüzemi teljesítményre. Családias, kézműves kereteink között csak korlátozott számú rendelést vállalunk, annyit, hogy minden adag ételre megfelelő időt és figyelmet tudjunk fordítani.

Vegán konyha

100%-ban vegán ételeink tisztán növényi alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak, húst, állati eredetű zsiradékot, tojást, tejterméket és mézet sem.

Cukormentes

Konyhánkon nem használunk hagyományos cukrot, kókuszvirágcukorral, almasűrítménnyel, eritrittel, steviával és datolyával édesítjük ételeinket.

Megbízható alapanyagok

Alapanyagainkat megbízható forrásból választjuk, lehetőség szerint hazai termelőtől és ételeink nem tartalmaznak tartósítószert, adalékanyagot, ízfokozót és mesterséges színezékeket.

Gluténmentes

Ételeink többségét gluténmentes alapanyagokból készítjük, de készülnek glutént tartalmazó ételek is, ezért ételeink nyomokban tartalmazhatnak glutént.  

vega-tanyer

Heti menü

Heti menü kínálatunk, a házias magyar ízek mellett a nemzetközi konyha ízeiből is tartogat finomságokat, természetesen vegánul elkészítve úgy, hogy annak
egy húsevő se tudjon ellenállni.

Ételeinknél feltüntetjük az összetevőket, a pontos kalória és tápérték információkat, valamint az allergéneket.

Célunk

Célunk, hogy vegán életmódunkkal és szeretettel készült, egészséges ételeinkkel jobbá tegyük a világot is, amiben élünk.

Válogatott, prémium alapanyagok

Ha megkóstolod ételeinket, érezni fogod, hogy gondosan válogatott alapanyagokból, hozzáértéssel és szeretettel készülnek.

Összetevők

Ételeinknél feltüntetjük az összetevőket, a pontos kalória és tápérték információkat, valamint az allergéneket.

Vásárlóink véleménye

"A jelenlegi versenyhelyzetben egyedien vegánnak lenni, kiváló minőségű alapanyagokat felhasználva, abból páratlan fűszerezéssel ízletes fogásokat alkotva - ezt nyújtja a Vegáni konyha."
– Sz. Adrienn –
"Nagyon örülünk, hogy végre a 16. kerületben élők számára is elérhetők a friss, vegán, finomabbnál-finomabb fogások. Kedvencünk a gombás rizottó, füstölt tofuval. Köszönjük Vegani konyha!"
– B. Éva –
"Minden nap alig várom az ebédet, a napom egyik fénypontja lett az ebéddoboz nyitás. Már több kolléganőm is megcsodálta az ízléses kompozíciókat, amiket belevarázsolsz! Köszönöm!"
– Száraz Anikó –
"Örülök, hogy tudok vegán és gluténmentes ételeket rendelni. Nem vagyok allergiás a gluténre csak kicsit érzékeny. Nekem a Vegani Konyha ételei pont megfelelnek és nagyon finomak."
– C. Ági –

Vannak még kérdéseid? Íme a válaszok!

Mi a különbség a vega és a vegán között?

A vega vagy vegetáriánus nem eszik húst, míg a vegán semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt.
A vegán 100%-ban növényi alapú étrendet követ, tehát nem eszik húst, sem tojást, sem tejterméket, sem mézet.

Ez egy teljesen gluténmentes konyha?

Bár ételeink nagy részét kizárólag gluténmentes alapanyagokból készítjük, konyhánk nem minősített gluténmentes konyha. Van néhány étel az étlapon, ami glutént tartalmaz, ezért a keresztszennyeződés kizárását nem tudjuk garantálni. Ételeink nyomokban tartalmazhatnak glutént. Ha glutén allergiát/intoleranciát/cöliákiát diagnosztizáltak nálad, ne minket válassz!
Viszont ha csak kerülöd a glutént tartalmazó ételeket, vagy ha csak érzékenységed van, nem allergiád, akkor egészen nyugodtan válassz minket!

Miért nem teljesen gluténmentes a Vegani Konyha?

Vannak olyan ételek amik a vegán konyha alapját képezik. Ilyen például a búzasikérből készült szejtán, a búzafehérjét is tartalmazó szójavirsli, tönkölybúzából készült húshelyettesítők, a bulgur vagy az árpa. Mi is és a vegánok általában szeretik az ebből készült ételeket.
Sokat gondolkoztam ezen és végül úgy döntöttem, nem mondunk le egy sült vagy rántott szejtánról, rakottkrumpliba kerülő szójavirsliről és a bulgurról sem.

Így a konyhánkon készült gluténmentes ételekben lehet nyomokban glutén.

A cukormentes mit jelent a Vegani Konyhán?

Ételeinkhez nem használunk sem répa-, sem nádcukrot és mivel vegán ételeket készítünk, mézet sem.
Édesítésként kizárólag természetes – többségében alacsony glikémiás indexű – édesítőszereket használunk. Ilyenek a kókuszvirágcukor, az almasűrítmény, a datolya, a stevia és az eritrit.
Egy étel esetében is többféle édesítőszert használunk a fentitek közül, optimális kombinációban.

A vegán ételek drágábbak a hagyományos ételeknél?

Ha csak az a szempont, hogy vegán legyen, akkor átlagosan nem drágább a vegán étrend.
Azonban az alábbiakat tudnod kell a Vegani Konyháról:
Konyhánkon alapvetően rizs-, hajdina-, zab-, köles-, kukorica- és csicseriborsóliszteket használunk, többnyire az Éden Prémium termékeit és elvétve tönköly vagy alakor lisztet. Ezek mindegyike többszörösébe kerül mint egy egyszerű búzaliszt.
Nem használunk tejet, tejterméket, helyette, zabból, rizsből, kókuszból és mandulából készült növényi tejeket, növényi joghurtokat és növényi sajtokat használunk, amik drágábbak mint egy normál tej, vagy tejtermék.
Zsiradékként többnyire Alsan margarint, repce-, kukorica-, olivaolajat és kókuszzsírt használunk, ezek is jóval többe kerülnek mint egy hagyományos napraforgóolaj.
A majonéz nálunk gyakran kesudióból készül, vagy a Dr. Oetker vegafölből, amiknek az ára szintén nehezen hasonlítható egy hagyományos tejföl árához.
A fehércukor, de még a barna nádcukor sem fordul elő konyhánkon. Édesítésre kókuszvirágcukrot, almasűrítményt, datolyát, steviát és eritritet használunk. Ezek az édesítőszerek nemcsak többszörösébe kerülnek a hagyományos cukroknak, de jóval több is kell belőlük ugyanazon ízhatás eléréséhez.
Ügyelünk a fűszereink minőségére és tisztaságára is, ezért magasabb minőségű és árkategóriájú fűszereket használunk és fűszerkeverékeink nem tartalmaznak ízfokozót, csomósodás gátlót.
Alap ételízesítőnk sem tömegtermék, hanem a Rapunzel bio élesztőmentes levespora.
Ha valamibe citromhéjat teszünk az is kizárólag bio citrom héja lehet.
Hirtelen ennyi jut eszembe, ami magyarázata lehet annak, hogy áraink magasabbak, mint egy hagyományos konyháé. Cserébe az ételeink is magasabb minőségűek és megbízhatóak.
Ahogy korábban említettem már nektek, mi is ezeket az ételeket esszük otthon.

Csak a cseredobozos kiszállításra van lehetőség?

Bizonyára lesznek olyanok, akik nem szeretnének a cseredoboz-programban részt venni.
Az ő részükre is gondoskodunk megfelelő, egyszer használatos, környezetbarát csomagoló anyagokról. Ezek a csomagoló anyagok papírból, cukornádból, bambuszból, vagy kukoricából készülnek és 100%-ban lebomlóak. A csere-doboz egy lehetőség, hogy annyival is kevesebb hulladékot termeljünk, de nem kizárólagos lehetőség.

Az átadópontokon meddig lehet átvenni az ételeket?

Az átadópontok arra szolgálnak, hogy ha nem tudod otthon várni az ebédedet, nyugodtan elmehess otthonról és hazafelé útközben beugorhass az útbaeső átadó pontra. Mivel az átadó pontoktól nem kérjük és nem várjuk, hogy bármiféleképpen kezeljék vagy tárolják az ételeket, ezért ott csak 14.00 óráig veheted át az ebédedet. A 14.00 óra után átvett ételekért felelősséget nem tudunk vállalni.
Ha úgy látod, nem érsz oda az útba eső átadó pontra 14.00 óráig, kérjük rendeld az ebédedet úgy, hogy nálunk vedd át, 17.00 óráig. Mi ezen időpontig gondoskodunk annak tárolásáról, hűtéséről.

Honnan tudhatom, hogy egy ételnek mik az összetevői?

Minden ételünkről találsz bővebb információt, ha az étel neve alatti jobb alsó sarokban lévő információs gombra kattintasz.
Kattintáskor megjelenik az adott ételre vonatkozó adatlap, ami megmutatja a főbb alapanyagokat és az egy adagra számított tápanyag értékeket.

Meddig tárolhatóak az ételek?

Ételeink az adott napon 11 órára készülnek el és azon melegében kerülnek kiszállításra. Az elkészüléstől számított 3 órán belül fogyaszthatóak, hűtés és újabb hőkezelés nélkül.
Amennyiben nem fogyasztod el az éltelt 3 órán belül, kérjük hűtve tárold és fogyasztás előtt melegítsd 80C°-ra.
Ételeink frissen a legfinomabbak, de hűtve tárolva és fogyasztás előtt hőkezelve, elkészüléstől számított 48 órán belül fogyaszthatóak.

Érdekel még valami? Akkor keress bátran!